Zákaznícka podpora:+421915796148info@miovalentino.com
Mena
EUR
Jazyk
Slovenčina

CELULITÍDA - NOČNÁ MORA MNOHÝCH ŽIEN

Máme tu leto a obdobie plaviek, sukničiek a kraťasiek. Je čas blysnúť sa telom, ktoré ste celý rok ukrývali. Čo však v prípade, že nám na našich krásnych nôžkach svieti okrem krásneho opálenia celulitída? Poradíme Vám čo môžete urobiť, aby ste spevnili pokožku a minimalizovali jej vzhľad.

POCHOPENIE CELULITÍDY 

Prvým krokom v boji proti celulitíde je pochopiť, čo to je a prečo sa to deje.

Na celulitíde nie je nič neobvyklé, škodlivé alebo dokonca nezdravé. Je to len normálny tuk pod kožou, ktorý sa javí hrboľatý, hrudkovitý alebo nerovnomerný, pretože tlačí na spojivové tkanivo.

Celulitídu môže mať ktokoľvek, hoci je častejšia u žien, a neznamená to, že máte nadváhu: má ju veľa štíhlych ľudí. Väčšina odborníkov si myslí, že celulitída je genetická, takže ak ju majú členovia vašej rodiny, je veľká šanca, že ju budete mať aj vy. 

Medzi ďalšie faktory, ktoré môžu prispieť k zvýšeniu celulitídy, patrí nedostatok fyzickej aktivity, priberanie na váhe, pomalý metabolizmus, hormonálne zmeny a dehydratácia.

PROBLÉM S CELULITÍDOU 

Ak máte celulitídu, je dôležité vedieť, že nie ste sami. Je to neuveriteľne bežná záležitosť u žien starších ako 20 rokov, pričom správy tvrdia, že ju má približne 85 % žien .

Pre väčšinu ľudí je najväčším problémom celulitídy to, ako vyzerá – najmä v letných mesiacoch, keď je čas oprášiť bikiny. Celulitída môže spôsobiť rozpaky - ale kto sa chce zakryť, keď je dobré počasie alebo ste na dovolenke na pláži?

Zlou správou je, že neexistuje žiadna jednoduchá oprava alebo zázračný liek na celulitídu – existujú však kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste zlepšili jej vzhľad a dodali svojej pokožke hladší a rovnomernejší vzhľad a sebe pocit sebavedomia.

AKO BOJOVAŤ S CELULITÍDOU 

Základom pri eliminácii celulitídy je zdravý životný štýl - dostatok pohybu a pravidelná, kvalitná, zdravá strava. Začiatok zmeny sa Vám môže zdať ťažký. Verte však že pokiaľ vydržíte, Vaše telo sa Vám odvďačí vitalitou, krásou a už sa nebudete chcieť vrátiť k fast-foodom a vylihovaniu s miskou plnou čipsov pred telkou.

Chôdza, beh alebo korčule sú skvelý spôsob, ako spevniť telo a minimalizovať celulitídu. Správnym tempom, správnym držaním tela a technikou dokážete spáliť viac ako 500 kalórií za hodinu a rýchlo spevniť zadok a stehenné svaly.

V ideálnom prípade zaraďte kardio tréning do svojho programu 3-4 krát do týždňa. Odporúčame aj cvičenie zamerané na zadok a stehná 2 krát do týždňa. Kombinovať ho môžete aj s inými partiami. Je dôležité natiahnuť svaly pred a po cvičení a každý týždeň si dopriať jeden deň odpočinku. Našou radou pre večne zaneprázdnené mamičky a podnikateľky je privstať si, kým všetci ešte spia a zacvičiť si v kľude. Neuveriteľne Vám to zlepší náladu na celý deň, dobije Vás energiou a budete žiariť spokojnosťou.

Konzumácia vyváženej stravy a pitie veľkého množstva vody, pozor nie sladenej, môže tiež pomôcť v boji proti celulitíde.

Existujú aj kroky, ktoré môžete podniknúť v rámci svojej kozmetickej rutiny.

Zvýšenie krvného obehu v oblastiach, kde máte celulitídu, je nevyhnutnosťou, preto sa uistite, že pravidelne masírujete svoju pokožku. Odporúčame Vám zaradiť masáž minimálne týchto problémových partií do Vášho rituálu každý večer pred spaním a žiadne výhovorky, že na seba nemáte čas! 5 minút denne Vás nezabije a Vaše telo bude v tej najlepšej forme.

VYSKÚŠAJTE NÁŠHO POMOCNÍKA V BOJI S CELULITÍDOU >>  IDENTITY SPEVŇUJÚCE TELOVÉ MLIEKO

 

Ideálnym spojením masáže a hýčkania sa je telové mlieko s arganovým olejom z kolekcie Identity od značky Mio Valentino. Masáž totiž pomáha zvýšiť cirkuláciu krvi v problémových oblastiach a tým eliminovať hrudkovitú pokožku. Obsah arganového oleja zároveň podporuje redukciu existujúcich tukových buniek a pomáha predchádzať tvorbe a ukladaniu nových. Obnovuje pružnosť a pevnosť pokožky a znižuje výskyt pomarančovej kože.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz