Zákaznícka podpora:+421915796148info@miovalentino.com
Mena
EUR
Jazyk
Slovenčina

CHCETE NA JESEŇ KRÁSNU PLEŤ A ÚSMEV NA TVÁRI?

Keď sa príroda prebúdza vo svojej jesennej kráse, oblieka sa do farebných šiat a vytvára malebnú scenériu, v ktorej sa môžeme strácať hodiny a hodiny. Prichádza čas, kedy sa musíme venovať aj svojej pokožke. Kozmetické rituály na jeseň môžu byť priam magické. Dovolia nám spojiť sa s prírodou, pocítiť jej silu a energiu, a zároveň sa postarať o našu pleť tak, aby bola krásna a svieža ako jeseň samotná.

Jeseň je obdobím prechodu, kedy sa naša pleť musí prispôsobiť zmene podnebia. Posledné letné slnečné lúče nežne hladia moju tvár a v prírode sa už pomaličky lístie začína sfarbovať do žlta, hneda, červena. Rovnako sa aj moja tvár začína meniť. Z nádhernej bronzovej, kapučínkovej, prípadne marhuľkovej pomaličky bledne do nude odtieňov a to je znamením, že nadišiel čas pripraviť telo i dušu na chladnejšie obdobie s menším láskaním slniečka, na dotyky jesenného vetra, ranné mrazíky a celkovo náročnejšie obdobie, či už pracovne alebo študijne. Začína sa ochladzovať, vzduch je suchší a náš organizmus si musí zvykať na nižšie teploty. Tieto zmeny môžu byť pre našu pleť náročné. Preto je dôležité, aby sme jej venovali zvýšenú pozornosť a správne sa o ňu starali.

Prvým krokom je dostatočný príjem tekutín. Je pravda, že keď je vonku chladnejšie, často máme menšiu chuť piť vodu. Avšak pitný režim je kľúčový pre hydratáciu pleti. Ideálne je pitie teplých bylinkových čajov, ktoré nám dodajú nielen hydratáciu, ale sú aj chutné a zahrejú počas chladnejších dní. Odporúčame vyskúšať kvalitné ajurvédske čaje, ktoré majú úžasné účinky na telo i dušu.

Druhým krokom je vždy dôkladné očistenie pleti. Mnohé čistiaci prostriedky môžu pleť vysušovať a narušovať jej prirodzený maz. Rozhodnite sa pre jemný čistiaci prostriedok bez alkoholu a parabénov, ktorý pleť dokonale vyčistí, ale zároveň hydratuje.

Exfoliácia je ďalším krokom, ktorý by v jesennom období nemal chýbať. Pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky a zanecháva pleť hladkú a sviežu. Ak nechcete míňať desiatky eur za peelingy a zároveň ušetriť miesto vo Vašej kúpelni, určite Vám postačí náš domáci recept. Zmiešajte 1 polievkovú lyžicu kávovej usadeniny z čerstvo uvarenej kávy s 1 lyžicou jogurtu. Vytvoreným peelingom jemne masírujte tvár a potom opláchnite vlažnou vodou.

Posledným krokom je hydratácia a výživa. Pleť potrebuje na jeseň viac hydratácie a posilnenie ochrany, preto je dôležité voliť krémy s intenzívnejšou hydratáciou. Takže, ktoré zložky by mal obsahovať ideálny krém na tvár na jeseň?
Vyberte si krém na tvár Age Protection Mio Valentino s vysokým obsahom kyseliny hyalurónovej, ktorá je známa svojimi vynikajúcimi hydratačnými schopnosťami. Táto zlúčenina je ako mini kúzelník, ktorý dokáže udržať až tisíckrát svoju hmotnosť vo vode, čo znamená, že je skvelou zložkou pre hydratáciu pokožky. 
Ďalšou zložkou je bambucké maslo. Vďaka svojim zvlhčujúcim, zjemňujúcim a vyživujúcim vlastnostiam je ideálnym partnerom Vašej pokožky počas jesenného obdobia. Hlavný podiel na tom majú omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Bambucké maslo obsahuje dokonca aj niektoré vitamíny, a to vitamín A, D, E a F. Vitamíny A a E chránia pokožku pred rakovinou aj starnutím. Bambucké maslo zároveň chráni pokožku pred vetrom a mrazom, posilňuje prirodzenú ochrannú bariéru pleti. Poslednou zložkou je vitamín E. Tento antioxidant je skutočným superhrdinom pre našu pokožku. Keď sa vonkajšie prostredie stáva nepriateľským – veternejšie, chladnejšie a menej vlhké, vitamín E je tu, aby vás chránil. Jeho hlavným cieľom je udržať vašu pokožku hydratovanú a chránenú pred škodlivými voľnými radikálmi, ktoré môžu spôsobiť predčasné starnutie.
Práve tieto 3 zložky obsahuje krém na tvár Age Protection a tým sa stáva tým pravým jesenným pomocníkom v starostlivosti pre vašu pokožku. 


Každý z týchto krokov je ako maličký rituál, ktorý nám umožňuje stráviť nejaký čas sami so sebou, uvoľniť sa a užiť si moment pokoja a relaxácie. A výsledok? Krásna, zdravá pleť a úsmev na tvári, ktorý signalizuje, že sa cítime skvele.

Jeseň je čas na to, aby sme sa o seba starali viac. Nikto iný to za nás neurobí. Tak prečo by sme nemohli urobiť z kozmetických rituálov príjemný zážitok, ktorý nám nielen pomôže vyzerať lepšie, ale aj cítiť sa lepšie?

Vychutnajte si jeseň v plnej kráse a doprajte svojej pleti len to najlepšie. Vaša pleť vám to vráti v podobe zdravého vzhľadu a vy sa budete cítiť nádherne. Pretože krása nie je len o tom, ako vyzeráme, ale aj o tom, ako sa cítime. A to je niečo, čo si zaslúžime každý deň.

BY ERIKA

PHOTO: MARCOFOTOO

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz